LINNEA HENRIKSSON

LINNEA HENRIKSSON

ÅRETS SJUNDE I SJUNDE ARTIST - LINNEA HENRIKSSON


För 12:e året i rad bjuder Tidningen7 med samarbetspartners in till gratiskonserten som årligen lockat storpublik. Den Sjunde i Sjunde, kl. 19.00, står alltså en av musiksveriges kanske coolaste tjejer på scenen nere i Strandparken Örnsköldsvik.

Prisade Linnea Henriksson är en av landets mest älskade artister, med en alldeles egen röst och helt unik äkthet. Sedan Linnea Henriksson slog igenom i början av 2010-talet har mycket hänt och när hon 2018 var med i Så mycket bättre stod det än mer klart att här har vi en av landets främsta.

Med sina tolkningar av de andra artisternas låtar lockade hon fram både gåshud och glädje, något som hon också framkallar hos publiken på sina konserter. Linnea Henriksson har samarbetat med Avicii, Gyllene tider och Petter, men mer än något annat står hon stadigt på egen hand som soloartist och låtskrivare av känslofulla och vardagsnära låtar som träffar rätt i hjärtat.

Med sitt tredje album, självbetitlat Linnea Henriksson, visade hon upp sin berättarskicklighet i texter som andas så mycket här och nu som det bara går. Albumet utnämndes, med all rätta, till Årets pop på P3 Guld-galan tidigare i år. Hon är känd för sin unika publikkontakt och ordet ”genuin” är det som alla som sett Linnea live återkommer till.

 

Så missa inte en genuint härlig konsert den 7 juli kl 19:00 Strandparken Örnsköldsvik.
 

Tidigare års artister:
Uno Svenningsson (2008)
Bo Kaspers Orkester (2009)
Salem Al Fakir (2010)
Orup (2011)
Amanda Jenssen (2012)
Petra Marklund (2013)
Agnes (2014)
Petter (2015)
Takida (2016)
Miss Li (2017)
Electric Banana Band (2018)

Gratiskonserten möjliggörs genom Tidningen 7 i samarbete med COOP, Eitech, Eurocon, Fastighetsbyrån, Handelsbanken, Nordemans Bil, OKQ8, Svenska Kyrkan och Övik Energi.